Artikelnummer: | WROODAUS001 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Wijnmaker Hamish MacGowan heeft een wereldwijde ervaring als het op wijnen aankomt. In 2003 keerde hij terug naar Australië om zijn eigen wijnbedrijf op te richten. De wijnen van Hamish zijn robuuste doch sappige wijnen gemaakt om te drinken an sich of bij een stuk vlees. Hamish werkt voornamelijk met cabernet en merlot als druiven en tracht de Europese toets in zijn wijnen te verwerken. Niet ‘Too Bald’ in fruit en hout, maar eerder kruidig en sappig. Angus the Bull is daar een mooi voorbeeld van, 100% cabernet sauvignon, twaalf maanden houtlagering.
In de neus zwart fruit (kersen), kruidige toetsen, vanille en lactisch. Qua smaak sappig maar toch met body en met een kruidige noot.
Herkomst: | Australië / Central Victoria |
Appellatie: | Central Victoria |
Druif: | cabernet sauvignon |
Kenmerk: | elegant |
Jaargang: | 2017 |
Rijping: | 12 maanden eiken vaten |
Alc. % Vol.: | 14 |
Inhoud: | 75 cl |
Sluiting: | schroefdop |
Bewaarpotentieel: | 7 jaar |
Lekker bij: | BBQ, rundvlees (steak) en varkensvlees, lamsvlees, exotisch vlees, Oosterse gerechten |