Artikelnummer: | STERKEDR021 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Domaine de la Flaguerie is een familiebedrijf dat reeds teruggaat tot 1835. Het domein is gelegen in Le Bessin, een streek met een overdaad aan toeristische attracties zoals Bayeux, de landingsstranden van D-Day en het Memorial van Caen. Op de rijke weilanden met appelbomen produceert het domein cider, Pommeau de Normandie en Calvados. Sinds 20 jaar beheert René Petrich de 40 hectare biologisch bewerkte boomgaarden, op de klei- en kalksteenhellingen die beplant zijn met zowel hoogstammige als laagstammige appelbomen. Het typische terroir van Bessin is zeer geschikt voor biologische landbouw, waarvan Domaine de la Flaguerie één van de pioniers is in de regio.
Deze biologische Calvados is gemaakt op basis van tien appelsoorten en is een hele mooie instapper. Neus en mond worden gedomineerd door frissen en zuivere appeltoetsen, het geheel wordt onderbouwd door een delicate houttoets.
Cocktail tip: The Viking
- 5 cl Calvados
- 1 cl Passoa
- 2 cl Grenadine
- 5 cl granaatappelsap
Afwerken met 4 schijfjes limoen en genieten maar!