Artikelnummer: |
WROODIT005 |
Beschikbaarheid: |
Op voorraad
|
Corte Adami is een familiedomein befaamd voor kwalitatieve wijnen die terroir en regio perfect reflecteren. In het bijzonder worden de regio’s Soave en Valpolicella uitdrukkelijk in de spotlights gezet. Deze Valpolicella van het type Ripasso Superiore is een blend gemaakt met de corvina-, corvinone- en rondinella-druiven. De wijngaarden situeren zich in San Martino Buon Albergo en de stokken zijn 40 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten. De eerste stap in het maken van de Ripasso is identiek aan de Valpolicella Superiore. De druiven worden manueel en in kleine manden geoogst. Daarna worden ze eerst gedurende een korte periode ingedroogd. Resultaat is een meer geconcentreerde druif waar de suikers de bovenhand nemen op het water. Bij de tweede stap weekt men de most op overgebleven resten van de Amarone (ripassare). Door deze techniek voegt men extra complexiteit en tannines toe aan de Valpolicella. Een combinatie van jeugdige fruitigheid met volheid, elegantie en kruidigheid. Intens granaatrode wijn met een waaier aan aroma's gaande van zwart rijp fruit, zoethout, kruiden tot zoethout, koffie, eucalyptus. Dierlijke invloeden durven soms ook reeds de kop opsteken. Evenwichtige wijn met frisse, elegante toetsen en belegen aroma's.